Oktett zenekar

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Oktett zenekar

A zenekar 2008 márciusában alakult. Mindannyian a nagy múltú helyi Polgári Fúvószenekar 1895-öt "erősítik". A zenekar fiatalabbjai gondoltak egyet, hogy mi lenne, ha kipróbálnák magukat egy kicsit komolyabb, minőségibb, igényesebb műfajban. Szinte mindannyian zeneiskolai végzettséggel rendelkeznek. Az, hogy sikert-sikerre halmoznak és minden előadásra nagy hangsulyt fektetnek, az egész a zene iránti szeretetből és elkötelezettségből fakad! Mindannyian szeretik és ragaszkodnak a minőségi fúvószenéhez!!! Kapcsolataikban is mindig azokat a zenészeket, zenekarokat keresik melyek hasonló mentalitással rendelkeznek, előretörekvők és ugyanúgy szeretik az igényességet mint ők. Koncertjeiken, előadásaikon rengeteg pozitív visszajelzést kapnak egyre bővülő táboruktól! Úgy érezik, hogy van igény a zenéjükre, és környékünkön (nem túlzással talán azt is mondhatnánk), egyedinek számítanak! Mivel nagyon színes repertoárral rendelkeznek, és széles a skála(az egyházi spirituáléktól a jazz-ig minden)így hát sokfelé megfordultak már. Elmondhatják, hogy hagyományt teremtettek egyházi ünnepeken, a környék templomaiban való koncertjelükkel, de ugyanúgy sorozatos fellépői a városnapok, vagy kistérségi találkozók alkalmával, majálisokon, fesztiválokon. Évente számos meghívásnak tesznek eleget, legyenek különbnél-különbek ezek. Külföldön is jártak már egy jó pár helyen és örömükre szolgál, hogy ez növekvő tendenciát mutat évről-évre!Sőt, megalakulási évüket követően egy tehetségkutató versenyt is azonnal "bezsebeltek"! Úgy érzik koncertjeik alkalmával, hogy az emberek értékelik munkájukat, nemcsak azzal, hogy szép számban megjelennek, hanem a koncert után is velük maradnak és egy ital mellett elbeszélgetnek, gratulálnak egyszóval őrülnek, hogy ilyen magas szinten művelik ezt a műfajt és, hogy a város hírnevét gyarapítják ezzel. Tisztában vannak azzal, hogy pénz nélkül szinte semmit sem lehet ma csinálni, és hangszerjavításra, hangszervásárlásra, kiszállásokra pénz kell, így hát közösen eldöntötték, hogy még idén bejegyeztetik magukat mint non-profit szervezet és ilyen formán sikerül jó lelkű támogatókat is szerezniük. Tehát, a közeljövőben számítanak az Önök segítségére! Remélik, hogy pályafutásunk során még sok-sok alkalommal megörvendeztethetik közönségüket! Úgy legyen!

A zenekar tagjai: 

 simofi jozsef 1 SIMÓFI JÓZSEF - trombita - 1968. november 28-án született. Középiskoláit a marosvásárhelyi Zeneművészeti líceumban végezte. 1997-ben Békéscsabán elvégezte a tanítóképző főiskolát. Rövid ideig tagja volt az Udvarhelyszék Fúvószenekarnak. Jelenleg az Oktett zenekaron kívül az EOL partizenekar és a Polgári Fúvószenekar 1895 tagja is.Az utánpótlás nevelésből is alaposan is kiveszi a részét. A zenekar alapító tagja.
 kelemen alpar 1 KELEMEN ALPÁR - trombita - 1989. június 24-én született. Középiskoláit a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végezte 2008-ban. Felsőfokú végzettségeit a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián fejezte be trombita szakon. Az Oktett zenekaron kívül a Polgári Fúvószenekar 1895-ben és az Udvarhelyszék Fúvószenekarban is játszik. A zenekar alapító tagja.
 molnar andor 1 MOLNÁR ANDOR - trombita - 1989.november 6-án született, 2008-ban leérettségizett a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, felsőbb tanulmányait a szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti kar trombita szakán végezte 2012-ben. Jelenleg a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában tanít és a korondi ifjúsági fúvószenekar karnagya. Alkalmanként játszik az Udvarhelyszék Fúvószenekarban a Polgári Fúvószenekar 1895-ben valamint parti zenészként. 2012 decemberétől a zenekar teljes körű tagja lett.
 nagy levente 1 NAGY LEVENTE - harsona - 1985. december 26-án született. Középiskoláit a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végezte 2004-ben. Az Oktett zenekaron kívül számos zenekarban közreműködik (nagyváradi Filharmónia,Udvarhelyszék Fúvószenekar,Polgári Fúvószenekar 1895,EOL partizenekar), valamint fiatalok képzésével is foglalkozik. Jelenleg a nagyváradi Zeneművészeti Egyetem harsona szakos hallgatója. A zenekar alapító tagja.
 gyorgy sandor 1 GYÖRGY SÁNDOR - tuba - 1989. február 18-án született. Középiskoláit a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte 2008-ban. Felsőfokú tanulmányait a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián fejezte be tuba szakon. Jelenleg a székelyudvarhelyi Palló Imre Szakközépiskolában tanít. Az Oktett zenekaron kívül számos zenekart erősít,olyanokat mint a nagyváradi Filharmónia,Udvarhelyszék Fúvószenekar, Polgári Fúvószenekar 1895. A fiatalok zenei képzésében is kiveszi részét(Korond,Zetelaka,Székelykeresztúr). A zenekar alapító tagja.
 krisan szabolcs 1 KRISÁN SZABOLCS - ütőhangszerek - 1999. május 6-án született. A zenével hamar megismerkedett, már három és fél éves korában. Azóta töretlen a zene iránti szeretete. Jelenleg a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola VII. osztályos tanulója. Az Oktett zenekaron kívül a Polgári Fúvószenekar 1895 és a segesvári Party Rock band ütőhangszerese is. A Petőfi Sándor Általános Iskola Tiri-Tarka hangversenyein is rendszeres közreműködő. A zenekar alapító tagja.
 krisan csaba 1 KRISÁN CSABA - dob. 1968. április 7-én született. Középiskolát a székelykeresztúri Líceumban végezte 1989-ben. A zenével tizenkét éves korában (1980) kötött azóta is szorosan tartó barátságot.Első zenekara 1982-ben alakult. Azóta számos zenekarban megfordult. Rövid ideig az Udvarhelyszék Fúvószenekarnak is tagja volt. Jelenleg három zenekarban adja az alapot (Polgári Fúvószenekar 1895, segesvári Party Rock Band, Oktett zenekar) és 1990-től egy zeneüzlet tulajdonosa. A zenekar alapító tagja.
 428295 520022311354504 754979432 n 1993. május 18-án született. Középiskoláit a székelyudvarhelyi Dr Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végezte 2012-ben. Ugyancsak 2012-től a szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti kar harsona szakos hallgatója. Az Oktett zenekaron kívül ő is számos zenekarban közreműködik.  (nagyváradi Filharmónia, Udvarhelyszék Fúvószenekar, Polgári Fúvószenekar 1895). A zenekar alapító tagja.

 

A zenekar aktuális programjairól itt: https://www.facebook.com/doboska68

 

pnrr

Cikkmegtekintések találatai
1403012

Mit jelent neked az EU?
Zenta testvérvárosunk felmérése az alábbi képre kattintva elérhető:flag of european union

Székelykeresztúr Város Polgármesteri Hivatala most már elérhető a facebookon is!
facebook like logo vector 400x400

copyright (c) 2011-2024 - Székelykeresztúr Város Önkormányzata    |    hosting by gsystems.ro

Search